+46 (0)708-281503 info@lisswallin.com

Hårborttagning med Alexandrite Laser

Vid permanent borttagning av oönskad hårväxt i Nacka Stockholm erbjuder vi behandling med Alexandrite laser och Diatermi.

Långpulsad Alexandrite laser är en av de effektivaste och snabbaste hårborttagnings instrumenten på marknaden. Den maximala behandlingshastigheten ligger runt 3 cm2/sek vilket gör det möjligt att behandla en rygg på 30 minuter. Alexandrite lasern har en mycket effektiv våglängd för hårborttagning. Det finns många studier som visar att hårborttagning med Alexandritlaser är mest effektiv och har flera stora fördelar.

Alexandrite lasern är ett instrument som avger mycket starka blixtar av rött ljus. Ljuset kommer ut ur ett handstycke som hålls någon centimeter från huden. Det röda ljuset tränger in i och genom huden. Om mörkt pigment finns absorberas ljuset i det och övergår i värme. Mörkt hår innehåller mycket pigment och ett sådant hårstrå blir därför kraftigt upphettat. Denna värme leds över till hårsäckens väggar och botten som därigenom bränns och slutar att fungera.

Ger även bra resultat på inåtväxande hår. Men för att få ett permanent resultat måste håret alltså vara mörkt, dvs innehålla pigment. Däremot får huden ej vara för mörk eller solbränd. Vi behandlar både män och kvinnor och behandlingen kan utföras på hela kroppen och i ansiktet. Behandlingen måste upprepas flera gånger på grund av av flera orsaker. Vid behandlingen kommer man bara åt de aktiva hårsäckarna. Vilande hårsäckar saknar pigment och upphettas därför inte av laserpulserna och ofta har man många fler vilande hårsäckar än aktiva.

Antalet behandlingstillfällen beror även på hur mycket hår som ska tas bort och hårets grovlek. Oftast bör det gå mellan 2-4 veckor mellan behandlingstillfällena. Detta beror på att man måste vänta tills de vilande hårsäckarna blir aktiva igen. Det är för det mesta ingen nackdel att vänta längre, eftersom en behandling blir effektivare ju mer hår som kommit ut.

I ansiktet kan man behandla tätare. Hos en del personer kan det, efter några behandlingar inträffa att man får mer hår. Det som händer är emellertid att de kvarvarande vilande hårsäckarna “aktiveras” av kroppen och kommer igång snabbare än de skulle ha gjort utan behandling. Detta betyder inte alls att metoden inte fungerar utan bara att man kommer fram till slutet snabbare – man når fler hårsäckar per behandlingstillfälle.

Inför eventuell behandling erbjuder vi alltid en kostnadsfri konsultation som tar ca 15-20 minuter.

Permanent hårborttagning med Alexandrite laser. Metoden är snabb och ger mycket bra resultat. Behandlingen upprepas med ca 2-4 veckors mellanrum tills det inte finns några hårsäckar kvar, normalt räcker det med 3-8 behandlingar, vissa kan behöva fler p.g.a. hormoner och arvsanlag. Även underliv behandlas. Pris från 1000 kr.

För konsultation, mejla info@lisswallin.com eller ring: +46 (0)708-281503.