+46 (0)708-281503 info@lisswallin.com

Laserslipning med CO2 fraktionerad scanner

Redan 1992 observerade en läkare i Los Angeles att när han brände ytligt med en koldioxid-laser på en patients hudproblem så blev det efter läkningen en bestående förändring av huden. Han tog ett vävnadsprov och vid mikroskopundersökning uppvisade denna nybildade hud tecken på att vara från en yngre person. Detta gav upphov till en närmare undersökning där man bland annat kunde se att kollagenskiktet i huden hade ökat i tjocklek. Detta visade sig påverka såväl rynkor som ärrvävnad, t.ex. vid akneärr.

Lång erfarenhet

På Akademi Liss Wallin har vi arbetat med laserslipning med bl.a koldioxidlaser i över 20 år. Nyligen har emellertid ett genombrott skett genom det man kallar fraktionell exponering, ofta benämnt FRAXEL metoden. Detta innebär att lasern bara styrs att bränna i mikroskopiska punkter över ett område i stället för över hela området. Punkterna har en diameter på cirka en tiondels millimeter och läggs på ett avstånd från varandra om cirka en millimeter. Därför är 95% av huden i det behandlade området helt opåverkad och uppgiften blir mycket lättare för immunförsvaret och läkningen effektivare med lika fint resultat som den tidigare avsevärt tuffare heltäckande metoden.

Effektivt reduceras rynkor, bristningar, stora porer och slapp hud. Nu kan vi äntligen föryngra hals, dekolletage, byst, ärr, mage, bristningar och händer.

Hur går det till?

Först görs en bedömning av huden och vad som behöver göras. EMLA är en bedövningssalva som kan appliceras 30 minuter innan behandling. Laserns handstycke placeras sedan mot huden och bränner under en knapp sekund i hundratalet punkter. Sedan flyttas handstycket till intilliggande område där proceduren upprepas. Där man har ”skjutit” ser man nu små vita prickar. Se fig. till vänster. Dom utgör i själva verket små gropar med ett djup av 0,5 mm.

Vad händer sedan?

En stund efteråt kan det kännas varmt, ibland lite irriterat. Då kan det vara skönt att kyla lite. Området börjar rodna. Vanligtvis händer inte så mycket mer, men reaktionen är individuell. För att förbättra resultatet efterbehandlas med terapeutisk laser. Detta stärker immunförsvaret vilket motverkar negativa effekter, t.ex. infektioner. Dagen efter har det behandlade området en lite brunare nyans eftersom det i varje liten bränd punkt bildats en liten sårskorpa. Denna brunhet sitter i, omkring en vecka. Man kan arbeta, tvätta sig och leva normalt. Make-up kan läggas dagen efter.

När ser man resultatet?

Redan efter en vecka börjar man se en effekt. Men eftersom huden bygger upp kollagen så är det en långsam process. Hudföryngringen sker gradvis under de närmaste 3-6 månaderna. Huden är helt läkt efter 2-3 veckor, men processen fortgår ändå. Om man vill kan man upprepa behandlingen. Helt eller partiellt. Tidigast bör detta dock ske efter 1 månad. Slutresultatet kan givetvis variera, men fraktionerad exponering med Koldioxidlaser är i varje fall det bästa hittills, både vid behandling av rynkor och ärrvävnad. Tyvärr är det dock så att man aldrig kan garantera ett visst resultat vid medicinskt arbete på människa (och djur) eftersom de individuella skillnaderna är så stora.

Olika sätt att föryngra huden

Fraktionerad Scanner Laserslipning med CO2

Detta är den nya fraktionerade metoden för Laserslipning som effektivt reducerar rynkor, acneärr, strie, stora porer och slapphet i huden. Endast ett lätt obehag upplevs. Makeup kan läggas dagen efter. En revolution inom skönhet.

CO2 Koldioxid Laserslipning

Traditionell slipning som är mycket tuff men ger ett mycket bra resultat. Huden är röd en lång tid efter behandling och känslig för sol i ca. 6 månader. Kunden ges bedövning. Infektionsrisk. Stanna i hemmet en vecka.

Kemisk peel

En mycket kraftfull peeling som är baserad på ”Jesners peel”, stor avflagning som startar efter några dagar gör att det är bra att vara hemma i ca en vecka.

Skin rejuvenation

Ljusbehandling med Laser eller IPL som påverkar cellfunktioner och cellvävnad. Stimulering av elastin och kollagen. Förbättrar ytliga blodkärl, pigmentfläckar och små rynkor. Fördel om AHA och C vitamin peel görs samtidigt. Kurbehandling.

För konsultation, mejla info@lisswallin.com eller ring: +46 (0)708-281503.