Botox & Juvéderm

De flesta rynkor orsakas av muskelsammandragningar. Med Botox, som är ett godkänt läkemedel, kan vi hjälpa dig med att minska och reducera dessa linjer och rynkor i pannan eller ta bort kråksparkar runt ögonen så att du får en avslappnad blick.

Botox blockerar impulsen från nerven till de små ansiktsmusklerna, som orsakar dess linjer och rynkor. Botox får musklerna att slappna av och rynkorna att slätas ut. Efter behandlingen blir huden slätare och mjukare. De obehandlade musklerna påverkas inte, vilket gör att din normala mimik inte påverkas. En del rynkar pannan när de är stressade, koncentrerar sig eller är trötta. Det kan av andra tolkas helt felaktigt som att man är arg eller ilsken. Botox får muskulaturen, som ger upphov till rynkorna, att slappna av. Effekten inträder redan den första veckan efter behandlingen.

Botox används med fördel till rynkor och veck i pannan och till linjer i yttre ögonvrån, så kallade kråksparkar. Vissa muskler drar dessutom ner ögonbrynet och behandling med Botox ger generellt en öppnare och mer avslappnad blick.

Effekten av behandlingen varar mellan tre och sex månader. Behandlingen behöver förnyas två till tre gånger per år för att effekten ska upprätthållas. En fördel är dock att effekten efter varje förnyad behandling sitter i längre för varje gång, så att du successivt behöver allt färre behandlingar. Hållbarheten efter behandlingen är individuell och kan variera mellan tre och sex månader. Vi rekommenderar att du till en början kommer var fjärde månad för förnyad behandling, med reservation för individuella variationer.

Effekten av Botox kan utnyttjas för sig eller kombineras med en Juvédermbehandling.

Rynksprutor med Juvéderm

När huden åldras så bryts kroppens egen bindvävssubstans ner. Rynkor och veck blir djupare och alltmer synliga. Därför injiceras Juvéderm under rynkan eller vecket så att överhuden lyfts upp och jämnas ut. Det är dessutom ett kroppseget ämne som har testats under lång tid över hela världen.

Behandlingen börjar med att vi rengör huden, därefter injiceras Juvéderm i vecket eller rynkan. Det känns som ett myggbett, en lite svidande och brännande känsla som är snabbt övergående. Vissa personer kan uppleva ett visst obehag.

En form av bedövning, så kallad dentalblockad (liknande den hos tandläkaren), används ofta vid behandling av läppar.

Behandlingseffekterna för Juvéderm är långvariga men inte permanenta, vilket innebär att du alltid har kontroll över ditt utseende. Du får alltid komma till ett uppföljningsbesök för att utvärdera effekten och behovet av fler behandlingar.

Ansiktslinjer och konturering av ansiktet

Uppföljningsbehandling behövs vanligtvis efter sex till tolv månader.

Läppförstoring

Uppföljningsbehandling behövs vanligtvis efter omkring sex månader.

Hudföryngring och fukttillförsel på djupet

Efter den inledande intensivbehandlingen på tre behandlingar med två till tre veckors mellanrum rekommenderas uppföljningsbehandlingar ungefär var sjätte månad.

Har du mycket djupa rynkor kan flera behandlingar behövas för att bygga upp ett bra resultat. Det bästa är att behandla dina rynkor innan de blivit för djupa, därefter får man successivt underhålla så att de inte återkommer.

Vilka områden kan behandlas?

Juvéderm kan användas för att jämna ut linjer i ansiktet, skapa fylligare läppar, forma ansiktskonturen, till exempel kinder och haka. Juvéderm kan även användas för hudföryngring på händer, hals och dekolletage. De områden som oftast behandlas är:

  • Linjerna från näsan till munvinkeln (nasolabiala veck).
  • Läpparna (förstoring eller läppkontur).
  • “Sura” mungipor.
  • Kinder och haka (formning).
  • Händernas ovansida, dekolletaget, ansiktet (hudföryngring).
  • Mellan ögonbrynen (bekymmersrynkor).

Måste jag vara hemma från jobbet?

Normalt behöver du inte stanna hemma från jobbet. Du kan dock förvänta dig en lätt rodnad, svullnad, smärta, ömhet, klåda och/eller blåmärke efter behandlingen. Det är samma reaktioner som du kan förvänta dig vid alla typer av injektioner. Obehagen är övergående och försvinner i allmänhet på ett par dagar. Vid läppförstoring kan det vara bra att planera behandlingstillfället lite mer noga eftersom läpparna kan svullna och se lite ojämna ut ett par dagar.

Är du intresserad av kontakt med oss ring: 08-31 91 20